Skip to main content
Bæredygtighed

Samtale om biodiversitet- og klimaaktivisme med Ida Dalsgaard Nicolaisen

Af 14. november 2021Ingen kommentarer

Stine Linnemann fra Rolig Revolution, taler med Ida Dalsgaard Nicolaisen om aktivisme, fra hver deres synspunkt som aktivister. Vi afdækker hvad der foregår på den aktivistiske scene i Danmark og især København, indenfor klima og biodiversitet og især med fokus på de mange grupperinger, som er aktive i forhold til kampen for Amager Fælled.

Ida Dalsgaard Nicolaisen er blandt andet aktiv i Extinction Revolution, som er en international aktivistisk bevægelse der blandt andet bruger civil ulydighed, for at skabe opmærksomhed omkring den manglende klimahandling. Hun har desuden selv taget initiativ til en klimastrejke for voksne hver fredage, under titlen “Generalstrejke for Fremtidens Liv”, som Stine Linnemann også er fast deltager i. Vi taler derudover om en lang række grupperinger og deres forskelligartede taktikker, samt nogle af de samarbejder der opstår på tværs af dem.

Dette er forhåbentlig en god video at se, hvis man gerne vil vide lidt mere om aktivisme og/eller man måske selv prøver at finde ud af, hvor man selv bedst passer ind eller savner idéer til ting man kan gøre i en mere bred forstand, hvis man er bekymret over klimakrisen.

 

Rolig Revolution RR logoFølg os på vores Youtube kanal!