Racisme

Indledende tekst om racisme.

Aktivistiske grupper og græsrødder

Man er selvfølgelig altid velkommen til selv at tage et initiativ, men det kan være en fordel istedet at bakke op om de eksisterende aktivistiske projekter der er derude. Aktivisme kan tage meget energi og derfor kan det være en fordel at man er mange, så man kan deles lidt om det hårde arbejde og sammen opnå mere end man ville kunne hver for sig. Desuden lærer man nye mennesker at kende, som går op i nogle af de samme ting som en selv og det er selvfølgelig altid en berigelse i sig selv.

 

  • Sjælsmarks Venner hjælper især børnefamilierne på Sjælsmark med mad og hyggelige udflugter omkring højtider. De har en Facebook side.
  • Together WEPUSH hjælper folk på udrejsecentrene Sjælsmark, Avnstrup og Kærshovedgaard for afviste asylansøgere samt Udlændingecenter Ellebæk. Det drejer sig især om at skaffe, samle og pakke mad og ting. De har hhv en Instagram konto og en Facebook side.
  • Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination laver aktivisme og sætter fokus på problemer med racisme og diskrimination i Danmark. De har en Facebook side hvor man desuden kan finde links, til en lang række lokale afdelinger.
  • Stop Diskrimination er primært en aktivistisk forening, som dels laver SoMe aktivisme på nettet og dels arrangerer demonstrationer for antiracistiske sager. Den bedste måde at involvere sig på, er gennem deres Facebook gruppe.

Foreninger og organisationer

Her er en liste over foreninger og interesseorganisationer, der beskæftiger sig med racisme, diskrimination baseret på etnicitet og repræsentation af etniske minoritetsgrupper.

Hvis vi har overset nogen, så send os meget gerne en email, så tilføjer vi foreningen hurtigst muligt.

Relaterede artikler

Filter

Utryghedspakken

11. november 2020