Muligheder for aktivisme på handicapområdet

Man er selvfølgelig altid velkommen til selv at tage et initiativ, men det kan være en fordel istedet at bakke op om de eksisterende aktivistiske projekter der er derude. Aktivisme kan tage meget energi og derfor kan det være en fordel at man er mange, så man kan deles lidt om det hårde arbejde og sammen opnå mere end man ville kunne hver for sig. Desuden lærer man nye mennesker at kende, som går op i nogle af de samme ting som en selv og det er selvfølgelig altid en berigelse i sig selv.

  • #KæreFrank er en gruppe aktivister der består af både borgere med udviklingshandicap, deres pårørende og støtter. De er mest kendte for at bremse besparelserne på handicapområdet i Københavns kommune i 2019. De valgte deres navn, for at få Overborgmester Frank Jensens opmærksomhed (og det virkede). De har en Facebook side man kan følge.
  • Handicapaktivisterne er en forlængelse af #KæreFrank gruppen og de har en Facebook Gruppe hvor man kan indvolvere sig og holde sig opdaterede på området.
  • #EnMillionStemmer er en Facebook Gruppe med næsten 25.000 medlemmer som blev startet af Mia Kristina Hansen og Monica Lylloff for at bakke op om pårørende til mennesker med handicap og psykisk sårbarhed.